Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

10. Πιστοί στουρνάρια

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Αθεε. Μαυρα ματια καναμε.Λοιπον απολυτως κατανοητο οτι η θεολογια ολων των αποχρωσεων καταβαλει απελπιστικες προσπαθειες να περισωσει οσο μπορει το θεο.Απο την αλλη χρειαζεται μεγαλη προσοχη στο οτι πολλες επιστημονικες ανακαλυψεις,υποθεσεις κ.α διαστρεβλονονται απο τη κυριαρχη ιδεολογια που υποστηριζει τη θεολογια προκειμενου νατην εξυπηρετισουν,να προσαρμοσουν τις ανακαλυψεις στα μετρα της π.χ η υποθεση περι big bang το οποιο με τον τροπο που πλασαρεται υπονοειται και αφηνεται στο μυαλο των ανθρωπων οτι ηταν αναγκαια μια [εξωτερικη ωθηση],υπουλο ετσι.Θελω να σου αναφερω μια συζητηση που εγινε στο σχολειο μου σχετικα με το θεμα. Καναμε θρησκευτικα και μιλαγαμε για αυτα τα περι big bang,ενω ο θεολογος αφηνε να εννοηθει οτι σε καμια περιπτωση οι οποιες επιστημονικες ανακαλυψεις δεν αντικρουουν το θεο.Και ενα κοριτσι τον ρωτησε-ποιος εφτιαξε το θεο- -ο θεος ειναι αυθυπαρκτος- απαντησε ο θεολογος και εγραψε στον πινακα τη λεξη και μας εξηγησε τι σημαινει.τοτε-ειπε το κοριτσι- μπορουμε να υποθεσουμε οτι η μαζα απο την οποια εγινε το big bang ειναι αυθυπαρκτη.οχι-ειπε ο καθηγητης- η υλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ.απαντηση παραπλανιτικη.Οντως η υλη αλλαζει συνεχως αλλα ποτε δεν χανεται ουτε φυσικα γινεται απο το μηδεν.Τοτε -ειπε το κοριτσι-ποιος εφτιαξε αυτη τη μαζα.Ο θεολογος σηκωσε τους ωμους μισογελοντας.καταλαβαινεις τι θελω να τονισω ετσι,ολο το παραγοντα κινδυνου παραπλανησης που ενυπαρχει σε αυτα και ξεκιναει απο τα σχολεια.Καλο μεσιμερι Β.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ανταπόκριση μου έκανες από το σχολείο σου. Έτσι ακριβώς σκέφτονται, όχι μόνο οι θεολόγοι, αλλά ακόμα και οι φυσικοί, που θα έπρεπε να αναζητούν φυσικούς νόμους πριν πιστέψουν κάτι. Λοιπόν ο θεός μπορεί να είναι αυθύπαρκτος, όμως η ύλη όχι! Τι λογική… Όμως, αν η ύλη δεν μπορεί να εξαφανιστεί, ακριβώς επειδή συνεχώς αλλάζει, ούτε πεθαίνει, ούτε γεννιέται, μόνο μεταστοιχειώνεται, ώστε να επιβεβαιώνεται ο νόμος της διατήρησης της ύλης (ενέργειας). Και αν ποτέ οι θεολόγοι μπαίνουν στα χωράφια της φυσικής και της επιστήμης, πρέπει να τους αποστομώνουμε με τέτοιους νόμους και με διαλεκτική φιλοσοφία όπου θα αφοπλίζονται αναγκαστικά. Ρίξε και μια ματιά εδώ, αν ήδη δεν έχεις δει.

      Διαγραφή
  2. Είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό και ανησυχιτικό το γεγονός της τόσης δύναμης που έχει η θρησκεία σήμερα τον 21ο αιώνα, όμως αυτό είναι επόμενο ,όσο δεν έχουν εξαλειφθεί οι υλικές κοινωνικές αιτίες που γεννάνε και θρέφουν την θρησκεία αυτή θα εξακολουθεί να υπάρχει ,όπως και γενικά η όλη ιδεαλιστική κατεύθυνση στην επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά! Και η επόμενη εικόνα σχετική με αυτό θα είναι (7/7/14).
      .

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα