Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

5. Είναι η πίστη προσωπική υπόθεση ή παραβίαση της κοινής λογικής;

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

2 σχόλια:

  1. Προσωπική υπόθεση;Ποια προσωπική υπόθεση;Μπορεί να αναφέρονται χίλιες δυο σοφιστείες από τους απολογητές της θρησκείας,όμως είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι όταν από μία ηλικία πολύ μικρή,πού είναι αδύνατον να έχεις γνώμη,να πεις κάτι,να αντιδράσεις κλπ,σε βαφτίζουν και σου κολλάνε μία ετικέτα,αυτό δεν είναι προσωπική υπόθεση!Τον/την ρώτησαν για να τον/την θεωρούν οπαδό του χριστιανισμού,του ισλαμισμού,του ιουδαϊσμού κλπ;όχι βέβαια,και αυτό είναι και αδύνατον σε τέτοια ηλικία!Είναι το ίδιο ακριβώς σαν να σε εγγράφουν από αυτή την ηλικία σε κάποιο κόμμα ,και να θεωρείσαι μέλος του!Η θρησκεία όμως έχει την ικανότητα να διαστρέφει τη λογική του ανθρώπου.Η ίδια είναι μία διαστρεβλωμένη-αναποδογυρισμένη ερμηνεία της πραγματικότητας όπως και ο ιδεαλισμός.Είναι καθαρά αντιδραστική!Μία κατάρα,μία αρρώστια της ανθρωπότητας,γεμάτη από εγκλήματα στο ιστορικό της!Όπλο,όργανο αντίδρασης,εκμετάλλευσης,δυστυχίας,εξαθλίωσης,ένα ναρκωτικό!Δεν έχει να προσφέρει τίποτε.Να κερδίσουμε έχουμε,αντίθετα,όταν την ξεπεράσουμε τελείως.Είμαστε Έλληνες και Ευρωπαίοι κιόλας,με μεγάλη παράδοση υλιστικής φιλοσοφίας.Τα ξεχάσαμε όμως.Επικράτησε το θρησκευτικό δηλητήριο.Επειδή εξυπηρετούσε την άρχουσα τάξη,ειδικά όταν άρχισε να αντιδραστικοποιείτε.Αλλά η ιστορία αυτή είναι.
    Αν το ύφος μου ήταν λίγο φορτισμένο σε κάποια σημεία[αντίθετα νομίζω ότι ήμουν αρκετά ήπιος],νομίζω ότι είμαι δικαιολογημένος.
    Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι όλοι να εκφραζόμασταν μόνο με λόγια κι ας είχαν ένταση. Η αγανάκτηση δεν είναι βαραβαρότητα. Η βαρβαρότητα βρίσκεταιι ακόμα και στην βάφτιση ενός μικρού παιδιού, όπως λες και εσύ, που σαν πράξη φαίνεται τόσο αθώα, όμως η ετικέτα που κολλά εκείνη τη στιγμή θα γίνει οδηγός για δράση, πολλές φορές ενάντια και στους άλλους, όχι μόνο για μας τους ίδιους που θα μας αποξενώνει από τον κόσμο μας κάθε στιγμή.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα